четвер, 27 жовтня 2016 р.

Проект "Розвиток дитини"

Симетрія для дошкільнят і першокласників

Проект "Розвиток дитини" пропонує завдання для знайомства дітей з поняттям симетрії

Симетрія для дошкільнят і першокласників

Проект "Розвиток дитини" підготував для дітей дошкільного й молодшого шкільного віку завдання, що у цікавій формі знайомлять їх з поняттям симетрії. Виконуючи різноманітні вправи, дитина збагне, що симетрія – це не лише геометричне поняття, а й одна з найважливіших властивостей природи та елемент творчого надбання людини, прояв гармонії та краси.
За допомогою завдань діти вивчать основні закономірності розташування зображень на площині, розвиватимуть просторове сприйняття навколишнього світу, зорово-моторну координацію, дрібну моторику, тренуватимуть увагу, терпіння й посидючість.
Всього до вашої уваги пропонується 4 комплекти, кожен з яких містить 8 завдань різного рівня складності:
Учимось малювати симетрично. Цей комплект завдань допоможе дитині краще зрозуміти поняття «симетрія» та навчитись малювати за його законами. У кожному завданні запропонована лише половина малюнка, дитині необхідно намалювати її дзеркальне відображення відносно вертикальної або горизонтальної лінії. Складність завдань полягає в тому, що, крім вертикальної/горизонтальної лінії, жодних орієнтирів немає, і дитина повинна покладатись лише на свій зір, увагу та просторове сприйняття.
Вивчаємо дзеркальну симетрію. Це завдання допоможе дитині навчитися дзеркально відтворювати запропоновані графічні об’єкти відносно вертикальної та горизонтальної ліній. Особливість завдання полягає в тому, що на полі наявні лише дві четвертинки цілого зображення, яке вона мусить намалювати, застосовуючи принцип симетрії. При цьому дитині треба уважно рахувати точки та постійно орієнтуватись на осьові лінії.
Вивчаємо симетрію за точками. Це завдання допоможе дитині навчитися дзеркально відтворювати запропоновані графічні об’єкти відносно вертикальної лінії. Дитині необхідно, орієнтуючись на точки та рахуючи їхню кількість, намалювати дзеркальне відображення вже наявних чотирьох половинок, щоб усі зображення набули цілісного вигляду.
Вивчаємо симетрію (прості фігури). Цей комплект завдань запрошує дитину поринути у світ симетрії. У кожному завданні комплекту дитині потрібно намалювати дзеркальне відображення кожної із запропонованих половинок різноманітних простих геометричних фігур.
26.10.2016

Немає коментарів:

Дописати коментар