четвер, 9 листопада 2017 р.

9 листопада відбудеться диктант національної єдності


Традиційно в День української писемності та мови 9 листопада відбудеться всеукраїнський радіодиктант національної єдності. До його написання може долучитися кожен охочий.
Це вже буде 17 радіодиктант, який писатимуть українці  під девізом «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета». 




Про це повідомляє незмінний організатор «Українське радіо».
«Українське радіо» запрошує усіх охочих не лише долучитися і написати диктант, але й стати своєрідними співорганізаторами акції: створити свій власний осередок диктанту – зібратися родиною, колективом чи організувати написання у закладі, де ви працюєте або навчаєтеся, адже мета акції – не перевірка грамотності, а єднання, – зазначила координаторка акції, ведуча спецпроекту «XVII Радіодиктант національної єдності» Аліна Акуленко.
Програма на першому каналі «Українського радіо» стартує о 12:00, а текст диктанту звучатиме о 12:30. Читатиме його доцент Київського університету ім. Б.Грінченка, автор підручників і посібників із української мови Олександр Авраменко.
Організатори відзначають, що кількість учасників радіодиктанту постійно зростає. А листи надсилають не лише слухачі з усіх областей України, а й з-за кордону: Росії, Білорусі, Молдови, Німеччини, Бельгії та інших країн. Це люди різного віку і різних професій: політики й активісти, школярі та студенти, військові і робітники, пенсіонери і домогосподарки. Вік деяких учасників сягає 90 років.
Традиційно диктант складатиметься зі 100-120 слів. І ті, хто напише його без помилок, будуть відзначені призами. Важлива умова – перевірятимуть лише диктанти, надіслані 9 і 10 листопада на адресу Українського радіо: Київ-1, Хрещатик, 26. Індекс – 01001.


Немає коментарів:

Дописати коментар